Kunststofkozijnen

 • Home
 • /
 • Kunststofkozijnen

KUNSTSTOFKOZIJNEN

Klik op één van de onderstaande links om naar het desbetreffende onderdeel te gaan.

KLEURENKAART
HEFSCHUIFDEUREN
HUISDEUREN
ROLLUIKEN EN ROLLUIKKASTEN
KUNSTSTOF KOZIJNPROFIELEN


TOPLINE NL KLEURENKAART
De synthese van functionaliteit en schoonheid.

U heeft de kleuren voor het uitkiezen

U dacht dat kunststof kozijnen per definitie “spierwit” zijn? Dan brengen we u graag op andere gedachten! Met VEKA kozijnprofielen heeft u namelijk de keuze uit een breed pallet genuanceerde tinten, van uitgesproken eigentijds naar traditioneel en van uni tot houtdesign. De kleuren zijn onafhankelijk van elkaar voor binnen en buiten toepasbaar.

Voor de oppervlakte van onze gekleurde profielen hanteren wij dezelfde hoge VEKA eigen kwaliteits- maatstaven als bij de profielproductie. Onze productiemethode staat garant voor altijd gelijkma- tige structuren en kleuren en zorgt voor een hoge weerbestendigheid en kleurechtheid óók bij sterk zonlicht en ruw zeeklimaat.

Kleur


TOPLINE NL HEFSCHUIFDEUREN
De synthese van functionaliteit en schoonheid.

TOPLINE schuifdeuren vergroten uw woonruimte

TOPLINE hefschuifdeuren zijn gemaakt uit verhoogd slagvaste, weerbestendige grondstoffen. Vooral bij grote bouwelementen zijn materiaaleigenschappen en constructie van groot belang ten aanzien van kwaliteit en functie. Extra staalversterkingen, hoge isolatie
en stabiele dikwandige meerkamerprofielen kenmerken TOPLINE en bieden optimale garantie. Fraai vormgegeven en zeer gebruiksvriendelijk in diverse oplossingen en kleuren. De hefschuifdeuren sluiten naadloos aan in vorm en kleur op de kunststof kozijnprofielen van TOPLINE NL.
schuifdeuren

 

TOPLINE NL hefschuifdeuren zijn een typisch VEKA product en bieden als zodanig de optimale synthese van functionaliteit en schoonheid. De voordelen op een rijtje:

 • Hefschuifdeuren

  Een-, twee-, drie-, of vierdelige hefschuif- deuren zijn mogelijk, of meerdere schuifdeuren, of in het midden twee van elkaar afschuivende deuren (zie ook de mogelijkheden bij de tekeningen). Het kozijn voor de grootste deuren is met aluminium versterkt.

 • Parallelschuifkiepdeur

  De parallelschuifdeur is een goed alternatief als het om kleinere afmetingen gaat.

  De slanke profielen zorgen voor een elegante oplossing. Het beslag, met name de schuivende vleugel, laat zich gemakkelijk bedienen in loop- of kiepstand (beluchting). Bij het slui- ten merkt men, hoe het beslag de schuifdeur aantrekt, ofwel regen- en winddicht maakt. Het slanke profieldesign zorgt ervoor dat de schuifdeur optisch optimaal harmonieert met het totale bouwconcept.

 • Alternatief

  Stolpdeuren naar binnen of naar buiten opengaand zijn ook een perfecte mogelijk- heid om uw terras bij uw huis te betrekken.

 • Profielsysteem

  TOPLINE profielen hebben een wanddikte van 3mm, 45 graden contouren voor een moderne en vriendelijke uitstraling. Versterking volgens VEKA richtlijn (NEN 6702).

 • Functionaliteit

  Standaardramen, isolerende, geluidswerende of inbraakwerende ramen en deuren.

 • Afdichtingssysteem

  Door middel van dichtingen in kozijn en raam en deur omlopend. VEKA geëigende dichtingen.

 • Mogelijkheden

  Isolatieglas, geluidswerend glas, veiligheidsbe- glazing alsook ornamentglas. Roeden tussen het glas, op het glas geplakt of echte glasde- lende roedes. Variërend van 25 tot 118mm.

 • Beglazing

  Diepte glassponning 24mm. Glasdikte moge- lijk van 15–42mm in kozijn en raam en of deur. Droge beglazing door dichtingen van APTK, TPE of silicone.

 • Accessoires

  Ornamenten, vensterbanken, waterslagen, koppelingen, ventilatie, luiken en rolluiken.

 • Warmte doorgangscoëfficiënt

  Afhankelijk van glassoort tot 1,0 W/m2K.


TOPLINE NL HUISDEUREN
De synthese van functionaliteit en schoonheid.

Huisdeuren, altijd een oplossing op maat.

TOPLINE NL huisdeuren zijn gemaakt uit verhoogd slagvaste, weerbe- stendige grondstoffen. Ze passen perfect binnen het totaalconcept van TOPLINE NL. Materiaaleigenschappen en constructie zijn bij huisdeuren van groot belang. Extra staalversterkingen, hoge isolatie en stabiele dik- wandige meerkamerprofielen bieden een optimale garantie voor stabiele en gebruiksvriendelijke toepassingen. Fraai vormgegeven, perfect sluitend en in diverse oplossingen en kleuren toepasbaar. Er zijn veel oplossingen mogelijk, VEKA fabrikanten bieden u altijd een oplossing op maat.
huisdeuren

 

 • Profielsysteem

  Vijfkamerprofielen, inbouwdiepte 104mm, wanddikte 3mm, 45 graden contouren voor een moderne en vriendelijke uitstraling.

  Deurprofielen in 3 vormen: verspringend, half verspringend of gelijkliggend.

  Versterking volgens VEKA richtlijn (NEN 6702).

 • Functionaliteit

  Standaarddeuren, isolerende, geluidswerende, inbraakwerende deuren.

 • Kwaliteitsbewaking

  Alle VEKA profiel fabrikanten zijn ISO9001 gecertificeerd.

 • Afdichtingssysteem

  Omlopende aanslagdichtingen in kozijn. Systeem geëigende dichtingen van APTK, TPE of silicone. Standaardkleur grijs.

 • Fysische eisen

  Zijn in het bouwbesluit vastgelegd. Voor kozij- nen zijn de prestatie-eisen vastgelegd in BRL 0703. Inbraakwerendheid volgens NEN 5096.

 • Mogelijkheden toepassingen

  Keuze uit naar binnen- of naar buitendraaiend. Isolatieglas, geluidswerend glas, veiligheidsbe- glazing alsook ornamentglas. Roeden tussen het glas, op het glas geplakt of echte glasde- lende roedes. Variërend van 25 tot 118mm.

 • Warmte doorgangscoëfficiënt

  Afhankelijk van glassoort tot 1,0 W/m2K.


ROLLUIKEN EN ROLLUIKKASTEN
De synthese van functionaliteit en schoonheid.

Optimale bescherming voor een veilig woongenot

Rolluiken bieden veel voordelen die de waarde van uw huis kunnen verhogen. Rolluiken van VEKA geven een hoge warmtedemping waardoor forse besparingen in de stookkosten worden gerealiseerd.
Omgekeerd in de zomer houden rolluiken de warmte buitenshuis en blijft de temperatuur aangenaam zonder gebruik te maken van airconditioning. Daarnaast werken rolluiken inbraakvertragend, zijn ze geluiddempend, geven ze bescherming tegen licht en inkijk en zijn ze vriendelijk in onderhoud.

Rolluiken zijn een typisch VEKA product en bieden als zodanig de optimale synthese van functionaliteit en schoonheid. De voor- delen op een rijtje:

 • Warmtedemping

  Beperking van het warmteverlies tot wel 50%, verbetering van de energiebalans bij grote temperatuurverschillen in de winter. Door een juiste montage van de rolluiken (minimaal 40mm) ten opzichte van de ramen ontstaat een stilstaand luchtbuffer voor de best mogelijke warmtedemping.

 • Warmtebescherming

  Rolluiken leveren een optimale zomerse warmtebescherming, de rolluiken zijn trap- loos in te stellen waardoor ongewenste ver- warming van buiten kan worden gereguleerd.

 • Geluiddemping

  Het plaatsen van rolluiken leveren een aanzienlijke demping van het buitengeluid. Een juiste montage, door gespecialiseerde VEKA fabrikanten, geeft een optimale verhouding tussen rolluiken en raam.

  Belangrijk voor een goede demping van geluid van rolluiken is een hoog gewicht aan materiaal van de rolluikstaven.

 • Licht- en inkijkbescherming

  Lichtinval kan met rolluiken traploos worden geregeld, verduistering is belangrijk voor de nachtrust van bijvoorbeeld kleine kinderen. Lichtdemping voorkomt bij veel zon het binnenkomen van UV licht, zo bestaat er minder kans op verkleuring van meubels, tapijten en ander huisraad, geheel of deels gesloten rolluiken geven meer privacy.

 • Inbraakbeveiliging

  Neergelaten rolluiken geven een gevoel van veiligheid, kans op inbraak wordt kleiner, het gebruik van rolluiken werkt inbraakvertragend.

 • Wind- en weerbestendig Bescherming tegen weersinvloeden geeft minder onderhoud aan ramen en kozijnen. Geleiding van vocht door afgeschuind bodemprofiel.

TOPLINE AD KUNSTSTOFKOZIJNPROFIELEN
De synthese van functionaliteit en schoonheid.

Hedendaags design technisch perfect

TOPLINE AD kunststof kozijnprofielen onderscheiden zich zowel in technisch als in esthetisch opzicht nadrukkelijk van de gangbare producten die in Nederland worden toegepast. Een belangrijk verschil is het moderne afgeschuinde profiel, dat een zeer hedendaagse uitstraling heeft en is afgestemd op de hedendaagse architectuur. Bovendien levert TOPLINE AD een hoge isolatiewaarde en geluidswering op. Door de speciaal gevormde staalwapening van het profiel is TOPLINE AD bovendien uiterst geschikt voor bouwprojecten waarbij een hoge stabiliteit noodzakelijk is.
topline_ad

 

TOPLINE AD is een typisch VEKA product en biedt als zodanig de optimale synthese van functionaliteit en schoonheid. De voor- delen op een rijtje:

 • Profielsysteem

  Profielen met een diepte van 70mm, wandsterkte 3mm volgens KOMO, 45 graden contouren. Raamprofielen in 3 vormen: verspringend, half verspringend of gelijk- liggend. Versterking volgens VEKA richtlijn (NEN 6702).

 • Functionaliteit

  Standaardramen, isolerende, geluidswerende inbraakwerende ramen en deuren.

 • Afdichtingssysteem

  Door middel van aanslagdichtingen in kozijn, raam en deur omlopend. Systeem geëigende dichtingen van APTK, TPE of silicone. Standaardkleur grijs.

 • Fysische eisen

  Zijn in het bouwbesluit vastgelegd.

  Voor kozijnen zijn de prestatie-eisen vastgelegd in BRL 0703. Inbraakwerendheid volgens NEN 5096.

 • Mogelijkheden toepassingen

  Draaival-, draai-, val-, stolp- en schuif- ramen, ook samengestelde elementen. Keuze uit naar binnen- of naar buitendraaiend.

  Isolatieglas, geluidswerend glas, veiligheids- beglazing alsook ornamentglas.

  Roeden tussen het glas, op het glas geplakt of echte glasdelende roedes. Variërend van 25 tot 118mm.

 • Beglazing

  Diepte glassponning 24mm. Glasdikte mogelijk van 15–42mm in kozijn en raam en of deur. Droge beglazing door dichtingen van APTK, TPE of silicone.

 • Accessoires

  Ornamenten, vensterbanken, waterslagen, koppelingen, ventilatie, luiken en rolluiken.

 • Warmte doorgangscoëfficiënt

  Afhankelijk van glassoort tot 1,0 W/m2K.